De voordelen

OPAL SYSTEMS is een revolutionair verwarmingssysteem dat zeer reactief is en veel verrassende voordelen biedt.

Het innovatieve ontwerp van OPAL-systems  biedt uitzonderlijke voordelen ten opzichte van de gebruikelijke nadelen van de conventionele vloerverwarming(zwaar systeem). Deze innovaties betekenen een ware revolutie, zowel op vlak van comfort, besparingen, het ecologisch aspect, de moderniteit en de esthetiek.

De voordelen van vloerverwarming in het algemeen:

De vloerverwarming biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele verwarming. Het is volkomen stil en onzichtbaar (geen radiatoren of buizen) en biedt zo extra comfort voor de gebruiker.

 • Uitstekend thermisch comfort dankzij:
  • ideale verdeling van de temperatuur afhankelijk van de hoogte van de te verwarmen ruimte
  • de verhoging van de warmteafgifte door straling zijn effectiever en genereren geen luchtbeweging en stof
  • luchtvochtigheid die relatief hoger licht.
 • Een belangrijke zelfregelende eigenschap:
  • verschillende lage temperatuur regelaars dienen een automatische toename (afname) toe als de omgevingstemperatuur daalt (stijgt).
 • Een energie-besparing
  • een zwakke stratificatie
  • warme wanden laten toe om de temperatuur van de lucht in de kamer te verminderen wat toelaat om minder energie te gebruiken, zonder dat thermische behaaglijkheid word aangetast(ideaal voor hoge plafonds). Zonder verlies van comfort, kan de gemiddelde temperatuur van het luchtvolume van een verwarmde vloer verlaagd worden  tot ~ = 2 ° C ten opzichte van radiatoren die een kamer verwarmd. Dit verschil alleen al vertegenwoordigt een energiebesparing van 12% op de energierekening!(per jaar)
 • De afwezigheid van zichtbare warmtebronnen (radiatoren, leidingen, …):
  • estetischer
  • bespaart ruimte en meer vrijheid in het gebruik van ruimte en meubilair. Biedt ook meer kansen voor de interieurinrichting.
 • Vergt geen onderhoud 
 • Kan een groot oppervlakte overal gelijk doen opwarmen aan dezelfde wattage
  • aankoppeling met de producenten van hoog rendementswarmte zoals warmtepompen, condensatieketels, WKK-systemen en eventueel intenser gebruik van thermische zonne-energie voor het verwarmen van gebouwen mogelijk te maken.
  • vermindering van de verliezen in de productie, opslag, distributie en warmteafgifte.

 

De specifieke voordelen van OPAL-systems

Comfort
 • Gelijkvormige verdeling van de warmte
 • Altijd zeer aangename vloertemperatuur
 • Afwezigheid van tocht en verplaatsing van stof (minder problemen van astma, van allergieën)
 • Voortreffelijke reactiviteit bij veranderlijke verwarmingsbehoeftes. Een bijkomende verwarming is niet noodzakelijk
 • Optimaal warmtecomfort (geljkmatige verdeling van de warmte), akoestisch (stil systeem) en esthetisch (geen radiatoren noch zichtbare leidingen)
 • Geen onderhoud nodig
Economie
 • Energiebesparing van 15% ten opzichte van radiatoren
 • Energiebesparing van 15 tot 35% dankzij de flexibele en reactieve werking

Milieu

 • Opgebouwd uit duurzame materialen, goed voor het milieu
 • De houten panelen zijn 100% gerecycleerd en dragen het FSC-label
 • De materialen komen uitsluitend uit Europa, om de ecologische voetafdruk te verminderen (CO2)

 

Moderniteit
 • Esthetische, onzichtbare oplossing die tot 5% extra woonoppervlakte biedt
 • Uiterst fijne opbouwhoogte, dikte 2 cm
 • Uiterst licht systeem 12 kg/m ²
 • Mogelijkheid van verticale toepassing
 • Hoge reactiviteit

 

Om een beter inzicht te krijgen in de bijdragen van technologie van OPAL-systems ,toont deze tabel aan wat de eigenschappen  zijn van een klassieke vloerverwarming ten opzichte van de oplossingen van OPAL-systems

 

klassieke vloerverwarming OPAL Systems
+/- 7 cm hoogte 2cm hoogte
+/- 150 kg/m² 12 kg/m²
lage reactiviteit ( wegens de chape ) onmiddelijke reactiviteit (enkele minuten)
moeillijke werking met tussenpauzes gemakkelijke werking met tussenpauzes
droogtijd is lang door de chape (een week per centimeter dikte) geen droogtijd aangezien er geen chape aanwezig is
uitvoering = ruwbouw uitvoering  = afwerking

 

OPAL SYSTEMS is geschikt voor diverse vloeren

OPAL-systems kan worden afgewerkt met verschillende bestaande vloerbedekkingen: houten vloeren (genageld, gelijmd of zwevend), tegels, gietvloeren (gepolijst beton, epoxy, enz …).

revetements_03_carrelage

Tegels

Het aluminium gestrekt rooster dat over de buizen geniet is verzekert niet alleen om de warmte overal optimaal te verspreiden heeft ook als functie om heel het structuur stevig te bewapenen.

Om de best mogelijke overdracht van warmte aan de uiteindelijke eindlaag te garanderen, moet deze worden geplakt over het gehele oppervlak. De tegels kunnen in geen enkel geval op pads van lijm worden geplaatst.

De tegellijm die men hiervoor gebruikt moet voldoen aan de Europese regelgeving “flexibele mortel” en voldoen aan de eisen van vervormbaarheid gedefinieerde klassen S1 of S2.

revetements_01_bois_flottant

Zwevend hout of genageld

Dankzij het ​​ontbreken de chape kan men gemakkelijk de buizen zien liggen. Dit laat ons toe om de buizen niet te beschadigen tijdens het nagelen van de parketten vloer. Op zwevende installaties plaatsen we een vel van geluidsisolatie om geluidshinder te voorkomen.

 

revetements_02_bois_colle

Gelijmd hout

De aanbevelingen van de parketspecialisten moeten worden nageleefd (vocht), maximale breedte en dikte van de platen, lijm, hout, … geschikt voor vloerverwarming.

Om de best mogelijke overdracht van warmte aan de uiteindelijke eindlaag te garanderen, moet deze worden geplakt over het gehele oppervlak. De tegels kunnen in geen enkel geval op pads van lijm worden geplaatst.

revetements_04_beton

Eindlaag gegoten (gepolijst beton, epoxy, enz …)

Meteen gegoten op het aluminium gestrekt rooster (+ / – 3 mm). Verschillende afwerkingen mogelijk: gepolijst beton, vlameffect, industriële vloeren …

 

vloerverwarming: ideeën

Er zijn een aantal misvattingen over de vloerverwarming en zijn mogelijke nadelen. Laat ons u helpen om hierop een beter zicht te krijgen.

«De vloerverwarming is onaangenaam en veroorzaakt problemen in de benen»
Dit probleem bestaat maar doet zich alleen voor wanneer de vloer te warm is en in slecht geïsoleerde gebouwen zoals die bestonden in de jaren ’60.

Om het risico van problemen met de bloedcirculatie in de benen van de bewoners(flebitis, spataderen, zware benen, …) te voorkomen, bestaat er een wettelijke verplichting waarvan de maximale temperatuur van de oppervlakte van de eindlaag (29-35 ° C max) is. Hieruit volgt dat de maximale vermogen van een vloerverwarming (niet specifiek OPAL-systems) ongeveer komt op 100 W / m². De vloerverwarming is alleen aangeraden als het gebouw thermisch geïsoleerd is.

«Het is onmogelijk om de temperatuur snel aanpassen»
De meeste systemen zijn tegenwoordig uitgerust met een thermostaat,voor een efficiënte besturing. Echter, een klassiek vloerverwarmingssysteem zal altijd wat tijd in beslag nemen om te verwarmen of te koelen. Een droog systeem (type OPAL) niet.

«De tegel is de enige mogelijke eindlaag»
Bijna alle eindlagen zijn mogelijk: tegels, steen, parket, laminaat, beton … Bij parketvloeren zijn er tal van mogelijkheden die aangepast zijn aan vloerverwarming. Het is natuurlijk altijd het beste om de verenigbaarheid van de eindlaag met het verwarmingssysteem te bekijken.

«Tapijten en meubels zonder poten moet worden vermeden»
Als een vast meubel (keuken) de grond volledig bedekt, dan vermindert de  warmteafgifte en is het niet nodig om er een vloerverwarming onder te plaatsen.

Een tapijt op de vloer zal onvermijdelijk de warmteafgifte temperen. Het zal nodig zijn om warmer water (of langer) te laten circuleren om de optimale warmte te krijgen op de toplaag  van het tapijt. Met OPAL SYSTEMS gebeurd deze aanpassing automatisch.

“In geval van defect, moet de grond  volledig opgebroken worden”
Verwarme vloeren hebben geen onderhoud nodig. Met OPAL SYSTEMS kunt u eenvoudig bepalen wat de locatie van een lek zou kunnen zijn en ook reparaties uitvoeren zonder de dekvloer open te breken met een drilboor. De buis die wordt gebruikt door de OPAL SYSTEMS werd voorzien van accessoires en gereedschappen die de  reparaties ervan perfect mogelijk te maken.