uw project

OPAL-systems is ideaal voor elke constructie (goed geïsoleerd) en is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie, “lage energie” gebouwen, houtskeletebouw.

De reactiviteit van OPAL-systems en de mogelijkheid om te functioneren in tussenpozen is een oplossing voor ‘s nachts onbezette kamers, maar ook voor gebouwen waar de bezetting  beperkt is of onregelmatige uren hebben(vb. winkels, woningen, medische kantoren , kantoren, enz…

Wenst u meer informatie? Conctacteer ons.

Nieuwbouw

De installatie van het OPAL-Systeem moet worden uitgevoerd op een zuivere, stabiele, vlakke en thermisch geïsoleerde (en eventueel akoestisch) ondergrond. Er bestaan veel oplossingen​​. De keuze hangt af van de beperkingen in de hoogte, het isolatieniveau, het type isolatie, kosten, tijdsgebrek ....

De installatie kan worden gelijmd, geniet, ... en kan worden toegepast op de vloer of muur.

Er is geen bovenste deklaag (chape) meer nodig (dus ook geen droogtijd). Daardoor kan de definitieve vloer onmiddellijk geplaatst worden (zelfs houten vloeren).

Lage energie

Willekeurige warmtebronnen (zonne-en interne warmtebronnen) kunnen aanzienlijke warmtebijdragen leveren. De reactiviteit van OPAL SYSTEMS is een belangrijke troef om het risico van oververhitting te beperken.

Houtskeletbouw

In het geval van houtskeletbouw is het OPAL vloerverwarmingssyteem bijzonder geschikt vanwege het lage gewicht gewicht(12kg m²) en de keuze van materialen (ook hout) die de perfecte consistentie van uw project verzorgt.

Renovatie

Het lage gewicht (12 kg / m²) en geringe opbouwhoogte (<20 mm) zijn vaak belangrijke argumenten in renovatieprojecten.

In het geval van oude gebouwen, zal de bestaande structuur (houten balken) als drager kunnen fungeren voor de thermische en akoestisch isolatie.

Slaapkamer / badkamer

De reactiviteit van OPAL-systems kan ideaal inspelen op het verwarmen van kleinere ruimtes waar het vaak nodig is om in korte periodes snel op te warmen.

In het geval van een douche, is het mogelijk om de vloerverwarming verticaal te gaan plaatsen in de wand. Dit geeft een toegevoegde waarde aan het warmtecomfort.

niet-residentiële gebouwen

De bezettingsgraad van deze gebouwen is relatief nauwkeurig voorspelbaar. Hun compacte, zonne-en interne warmteopbrengsten zijn daarentegen zeer belangrijk.

Afhankelijk van verschillende zones (onder andere locatie en oriëntatie), is het mogelijk om een programmatie op te maken die rekening houdt met de aanwezigheid van de personen in het gebouw. Zo zal u een aanzienlijke energiebesparing realiseren met een hoog thermisch comfort.

Veranda

De keuze van een verwarmingssysteem voor een veranda heeft een aantal beperkingen:
- Warmtebehoefte (warm en koud) is belangrijk, zeer variabel en totaal onvoorspelbaar
- Belangrijke esthetische zorg
- Geen wand (installatie van een radiator is zeer moeilijk, zelfs onmogelijk)

De oplossing van het OPAL-systeem is hiervoor ideaal. We ontwikkelden zelfs een speciale regeling die speciaal is ontworpen voor een veranda. Die het maximale vermogen verhoogt.

Monumentaal pand

De vloerverwarming wordt beschouwd als de beste oplossing voor het verwarmen van grote ruimtes, hoge plafonds.(vb: sportscholen, theaters, historische gebouwen of musea , kunstgalerijen. Deze panden hebben meestal een lage bezettingsgraad en soms is het noodzakelijk om een gezonde atmosfeer te handhaven voor de kunstwerken die tentoongesteld zijn.

Het vinden van een aanvaardbaar thermisch en akoestisch comfort met redelijke energieverbruik is voor architecten soms een echt probleem.

Voor al deze beperkingen biedt OPAL System een oplossing. Op een rechte ondergrond is het bijvoorbeeld mogelijk om een verwarmde en geïsoleerde platform te verkrijgen. De gedifferentieerde zones zullen worden ingesteld aan de hand van de bezetting van het gebouw. Dit zal onvermijdelijk tot aanzienlijke energiebesparingen leiden.

Uitbreiding

OPAL-systems kan aan elk soort type ketel gekoppeld worden (mazout, gas, condensatie, pellets) en warmtepompen. Dit biedt een ideale oplossing voor alle uitbreidingswerkzaamheden, verandas, loft, studentenkamer, studio, zolder ...