Technologie

OPAL SYSTEMS is een revolutionair verwarmingssysteem met veel verrassende voordelen.

Het innovatief ontwerp van het OPAL vloerverwarmingssysteem biedt uitzonderlijke voordelen die de gebruikelijke problemen van het verwarmen met een klassieke vloerverwarming (zwaar systeem) wegwerkt . Deze innovaties betekenen een ware revolutie, zowel op vlak van comfort, besparingen, het ecologisch evenwicht , de moderniteit en de esthetiek van de uitvoering.

Hoe werkt het OPAL SYSTEMS vloerverwarmingssysteem ?

Een van de belangrijke eigenschappen van het OPAL-Systeem is het directe contact tussen de verwarmingsbuizen, het aluminium roosters en  de vloerbedekking.

De geprefabriceerde MDF-panelen worden bevestigd op de ondergrond en zijn voorzien van een gefreesde groef. In die groef wordt een aluminium profiel geplaatst waarin de verwarmingsbuizen eenvoudig geklikt worden.

De omega profielen en het rooster, beiden in aluminium, zorgen voor een optimale verdeling van de warmte. Dit systeem, in combinatie met tegel- of parketlijm zal de gehele structuur verstevigen. Een dekvloer (chape) is dus niet meer nodig.

Dit unieke vloerverwarmingssysteem vermindert het energieverbruik aanzienlijk en kan toegepast worden in residentiële en niet-residentiële toepassingen, zowel in nieuwbouw als renovatie.

Het biedt een superieur thermische comfort aan t.o.v de beste systemen die momenteel beschikbaar zijn op de markt en laat toe om een hoog totaalrendement te creëren met zijn grotere reactiviteit en met de werking op lage temperatuur.

 

Het OPAL-systeem kan men koppelen aan elk type ketel (mazout, gas, condensatie, pellets) en warmtepompen. Bij een gecombineerd gebruik met radiatoren gebruiken we simpelweg een mengklep.

OPAL SYSTEMS heeft onder andere de volgende kenmerken:

  • De gebruikte materialen worden vaak gebruikt in de bouw en zijn duurzaam
  • De installatie in een dubbele spiraal is snel en eenvoudig en vereist geen dekvloer (chape).
  • Vergeleken met een klassieke vloerverwarming,  is de reactiviteit veel hoger
  • Een uiterst fijne opbouwhoogte van 2 cm en een gewicht van slechts 12 kg/m².
  • Vergeleken met de bestaande ‘droge’ vloerverwarmingssystemen heeft een het een groot vermogen en wordt de warmte optimaal verspreid.

Reactiviteit en afwisselende werking

De hoge reactiviteit van OPAL SYSTEMS laat toe om te kunnen werken met  tussenpozen. Een intermitterende werking van de verwarming tijdens niet bezette perioden van het gebouw, zal altijd leiden tot energiebesparing. Deze zijn belangrijk naargelang het type gebouw (inertie, isolatie) en duur van de leegstand.

Als bovendien de ‘gratis’ energiebijdragen (zon, mensen, …) of een elektrische oven of een houtkachel door de regulatie worden gedetecteerd  zal de lage thermische inertie van de vloer de warmte niet vertragen noch doen toenemen.

“Met een traditionele vloerverwarming (zwaar), wordt de regeling van de binnentemperatuur niet aanbevolen omdat het bijna onvermijdelijk leidt tot ongemak. Bijvoorbeeld: in de ochtend is er een significant verschil tussen de omgevingstemperatuur en de gewenste waarde. De sonde moet dan het maximaal vermogen produceren.

Met de mogelijkheid van een intermitterende werking, kan OPAL SYSTEMS een energiebesparing  realiseren van 15 tot 35% (ten opzichte van een continue werking), terwijl het  thermisch comfort verbeterd wordt.

Grafiek: afwisseling en reactiviteit

graph_legervslourd

Schema

+

Materialen