Schema

HOE WERKT HET OPAL-SYSTEEM?

Een belangrijk voordeel van het OPAL-Systeem  is het directe contact tussen de leidingen, roosters en vloerbedekking.

De geprefabriceerde MDF-panelen worden bevestigd op de ondergrond en zijn voorzien van een gefreesde groef. In die groef wordt een aluminium profiel geplaatst waarin de verwarmingsbuizen eenvoudig geklikt kunnen worden.

De omega profielen en het rooster, beiden in aluminium, zorgen voor een optimale geleiding van de warmte. Dit systeem, in combinatie met tegel- of parketlijm zal de gehele structuur verstevigen. Een dekvloer (chape) is niet meer nodig.

Cliquez sur chaque composant pour plus de détails

1 2 3 4 5 6 7

1 - ONDERBOUW(chape, OSB, isolatie ...)

De vloerverwarming van  OPAL-systems moet altijd geplaatst worden op een stabiele, vlak en thermisch geïsoleerde (en eventueel akoestisch) ondergrond. Er bestaan veel oplossingen. De keuze is afhankelijk van de ruimte, type isolatie, kosten, uitvoeringstijd.

OPAL-systems kan worden gelijmd, geniet, … en kan worden toegepast op de vloer of muur.

2 - GEFREESDE GERECYCLEERDE MDF-PANELEN

De 100% gerecycleerde MFD panelen dienen als steun voor de verwarmingselementen. Alle panelen worden bewerkt in ons atelier.

3 - ALUMINIUM GELEIDERS

De aluminium geleiders verzekeren het houvast van de buizen en verspreiden de warmte optimaal naar het aluminium rooster die op zijn beurt de warmte overal gelijk verspreidt over de gehele oppervlakte.

4 - BUIS «Pex-a» MET ANTI ZUURSTOFBARRIèRE

Deze buis is van de Europese productie in polyethyleen, beschermd tegen zuurstof door het invoegen van de EVAL coating en worden uitsluitend gebruikt voor het verwarmen / koelen van de vloer.

 

 

5 - ALUMINIUM GESTREKT ROOSTER

Het aluminium gestrekt rooster die de buizen en de geleiders bedekt zal de warmte optimaal verspreiden over de gehele oppervlakte, zonder verlies. Het heeft ook het nut om heel de structuur te gaan bewapenen.

 

 

 

6 - LIJM

Om de best mogelijke overdracht van warmte aan de uiteindelijke coating te garanderen, moet deze worden geplakt over de gehele oppervlakte.Voor tegels, moet er tegellijm gebruikt worden die voldoen aan de Europese regelgeving “flexibele mortel” en voldoen aan de eisen van vervormbaarheid gedefinieerde klassen S1 of S2.

 

 

7 - EINDLAAG

OPAL SYSTEMS is geschikt voor diverse vloeren, zoals houten vloeren (genageld, gelijmd of zwevend, tegels of zelfnivellerende cast (type epoxy gepolijst beton enz …) eindlaag. Voor houten gelijmde vloeren.