Het Bedrijf

Het bedrijf OPAL SYSTEMS, opgericht door Olivier Cornil en Pierre-Yves Franck, ontwerpt, produceert en installeert het gepatenteerde verwarmingssysteem OPAL SYSTEMS.

Na jaren van studie, onderzoek en analyse werd het bedrijf opgericht, in 2009. Vandaag heeft het bedrijf een indrukwekkende jaarlijkse groei op basis van een product met een hoge toegevoegde waarde en belangrijke troeven ten voordele van het warmtecomfort.

Historiek

Als directeur van een Japanse luchtvaartmaatschappij,  maakte Olivier CORNIL veel reizen naar Japan. Hij ontdekt er de mogelijkheid voor het ontwikkelen van een nieuw product, een verwarmingssysteem dat wordt gebruikt door de Japanners die met matten hun huizen verwarmen (verwarmingswater slechts 1 cm dik tapijt ! ).

Hij probeert de import van dit verwarmingssysteem te organiseren met de ondersteuning van de AWEX (Waals Export en Buitenlandse Investeringen) .

Om de specificaties en compatibiliteit van deze tapijten aan de passen aan de Europese normen, werkt Olivier samen met de ULg (Universiteit van Luik – België). De studie wordt uitgevoerd door een burgerlijk ingenieur, architect en door leerlingen die testen uitvoeren in een laboratorium te Aarlen (België).

Deze tests inspireren Pierre-Yves FRANCK om het uiterst dunne vloerverwarmingssysteem te optimaliseren en aan te passen aan de Europese normen van de bouw.

Olivier en Pierre-Yves bundelen de krachten om het systeem te ontwikkelen en later te commercialiseren.

Een octrooiaanvraag wordt ingediend bij het ​​Europees Octrooibureau , mede-eigendom van ULg. Het Waals Gewest verleent een subsidie om de ontwikkeling van het innovatief concept vlot te laten verlopen. Ze krijgen steun voor de oprichting van het bedrijf , een spin-off van de Universiteit van Luik.

De eerste installatie van 65 m² vloerverwarming in het innovatief  huis te Aarlen is een feit. Ondertussen werden reeds meer dan 30.000m² succesvol geïnstalleerd

Oprichting van de OPAL -Systems nv . die de rechten op het concept hebben aangekocht. Ze produceren , commercialiseren en  installeren  het OPAL vloerverwarmingssysteem .